Дознајте повеке и за нашите проектиBlog Sample Image

Канцер - непријателот на денешницата

Неоплазмата е класа на заболувања карактеризирана со клеточен неконтролиран раст. Постојат преку сто различни неоплазматски заболувања, секое класифицирано според типот на клетка кој е афектиран. Канцерот му наштетува на организмот предизвикувајќи најчесто структурни промени со формација на тумори, кои настануваат од неконтролираната делба на клетките во ткивата.

Прочитај повеке
Blog Sample Image

Деактивација на енхансерите како потенцијален третман на колоректален карцином

Колоректалниот карцином долго време се сметаше како болест на постарите индивидуи. Но, според најновите известувања на ACS (American Cancer Society) појавата на колоректален карцином драматично се јавува меѓу помладата популација.

Прочитај повеке
Blog Sample Image

Foodborne Illnesses

At this moment, more than 1 billion people suffer from starvation To be precise, 1 in 6 people on Earth do not have enough food. As a result of that, this year, every five seconds, 36 million of these people including children under 5, will die because of hunger.

Прочитај повеке